Matematik

2. ordens diff.

25. november 2012 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder med et lille problem.

jeg har en 2 ordens diff. ligning hvor jeg skal finde samtlige løsning til kun én begyndelsesbetingelse.

 

diff. ligning:  4y''-20y'+25y=0

fuldstændig løsning: y(t)=A*e^(5/2*t)+B*t*e^(5/2*t)

begyndelsesbetingelse: y(2/5)=0

 

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find den sammenhæng, der eksisterer mellem A og B med den givne begyndelsesbetingelse. Indsæt t = 2/5 i løsningen:

y(2/5) = 0 = A·e + B·(2/5)·e , dvs

5A + 2B = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af peter lind

Du indsætter t = 2/5 i din løsning. Det giver en ligning som bestemmer en sammenhæng melle A og B. Du kan evt. så bruge det til at eliminere den ene af integrationskonstanterne. Du skal have flere oplysninger for at bestemme A og B fuldstændig.


Skriv et svar til: 2. ordens diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.