Matematik

Hvornår vejer fisken 150g (exponentiel beregning?)

26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg får at vide at sammenhængen mellem fiskens længde og vægt kan beskrives ved hjælp af formlen:

y=0,011*x^3,11

spørgsmålet lyder så: hvornår lang skal fisken være før den vejer over 150g?

næste spørgsmål er: man undersøger 2 fisk. den længste er 40% længere end den mindste.

Hvor mange procent vejer den største fisk mere end den mindste?

Håber nogen kan hjælpe mig med at stykke spørgsmålene op :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af mathon

 

       er x længden   og y vægten ?


Svar #2
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Y=vægt og x=længden ja ups glemte jeg


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2012 af mathon

              x = (y/0,011)1/3,11

              x = (150/0,011)1/3,11

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2012 af PeterValberg

Jeg antager at x er længden og y er vægten

1) indsæt y = 150 og løs mht x

150 = 0,011·x3,11

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

mange tak! Nogen der kan hjælpe med med anden del? Det spørgsmål til % delen..


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2012 af mathon

       
                         y2/y1 = (x2/x1)3,11

                         y2/y1 = 1,43,11

                         (y2-y1)/y1 = (1,43,11-1)

                        py = ( (y2-y1)/y1 ) • 100% = (1,43,11-1) •100% =


Skriv et svar til: Hvornår vejer fisken 150g (exponentiel beregning?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.