Matematik

Bestem hældning

26. november 2012 af bananman (Slettet)

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med en opgave.

Opgaven går ud på, at finde en ny hældning, jeg kender volumen og længderne, der er vist på tegningen.

Jeg kender også den gamle vinkel, men hvordan finder jeg så den nye hældning?

Vedhæftet fil: s.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Voluminet er sammensat af "blokdelen" Vb = 2,2*1,9*1,8

og "skråplanen": Vs = ½*2,2*1,9*x

Da du kender det samlede volumen, V, har du en ligning med en ubekendt: Vb+Vs = V ⇒ x = ....

- og da tan(V) = x/2,2 får du den nye hældning


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af hesch (Slettet)

Er det vinklen V du skal finde ?


Svar #3
26. november 2012 af bananman (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2012 af hesch (Slettet)

Som skrevet i #1, så er V = arctan( ( 1,8 + x - 1,8 ) / 2,20 ) = arctan( x / 2,20 )

Men jeg kan slet ikke se, hvad opgaven går ud på ?  udover noget med volumen.


Svar #5
26. november 2012 af bananman (Slettet)

ups.... 

Den går ud på, at bestemme en vinkel når jeg har volumen 10m3 , i den forrige opgave skulle jeg bestemme volumen  og der fik jeg opgivet vinklen, men skal jeg bestemme vinklen når volumen som sagt er 10


Svar #6
26. november 2012 af bananman (Slettet)

*men nu.....


Svar #7
26. november 2012 af bananman (Slettet)

hvor indsætter jeg, den nye volume?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2012 af hesch (Slettet)

Grundareal = 1,9*2,2 = 4,18.

Volumen af "nederste klods" ( hvad hedder en kubus, når det ikke er en kubus ) = grundareal * h = 4,18*1,8 = 7,524.

Øverste klods skal så have volumen = 10 - 7,524 = 2,476. Volumen = ½ * grundareal * x, hvoraf

x = 2 * 2,476 / 4,18 = 1,1847

V = arctan( x / 2,20 )


Svar #9
26. november 2012 af bananman (Slettet)

Volumen = ½ * grundareal * x hvad er det en formel for, trekant?


Svar #10
26. november 2012 af bananman (Slettet)

Jeg vidste det første af det du sagde, det med volumen for den lille/store klod, men derefter vidste jeg ikke hvad jeg skulle


Skriv et svar til: Bestem hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.