Matematik

Matematik hjælp?? Tak på forhånd!

26. november 2012 af justevascene (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej. Jeg er "stucket" midt i et svingingspendul. Håber i vil hjælpe mig med en forklaring :D

Spørgsmålene lyder:

Hvor langt skal pendulet være hvis, svingningstiden skal være 1,5 sek.

Og det andet:

Giv en forklaring på, hvorfor ligningen: T=2*√l er en god tilnærmelse for T=2π*√l/g

 

Hjælp?

 

Maange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Først skal du bruge ligningen for svingningstiden (som kun gælder ved meget små udsving):

D.v.s. du skal isolere længden l i ligningen.

Dernæst skal du udnytte, at T kan skrives således: T = 2* √l * π/√g. Prøv at beregne det sidste led: π/√g.

(svar: det er meget tæt på tallet 1)


Svar #2
26. november 2012 af justevascene (Slettet)

Forstår dig ikke rigtig?

Meningen er ikke at jeg skal komme med et konkret resultat (Dvs, altså ikke noget tal eller facit), men mere en forklaring (: ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Det første spørgsmål, pendulets længde, kan du jo kun besvare ved at isolere l og indsætte T = 1,5 s:

l = g* (T/2π)2 = 9,82 m/s2 * (1,5 s/2π)2 = 0,373 m

Det andet spørgsmål går udelukkende på at π og √g er meget tæt på hinanden.

Jeg tror, det er det, der efterlyses.


Skriv et svar til: Matematik hjælp?? Tak på forhånd!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.