Matematik

Opgave

26. november 2012 af LW09 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved  f(x)=3x- 2x + 1

Bestem f ' (x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

f ' (x) = 6 x - 2x

Er det korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af mette48 (Slettet)

Nej f'(x)= 6x-2


Svar #2
26. november 2012 af LW09 (Slettet)

Når ja.. hvordan kan jeg bestemme ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2012 af hbhans (Slettet)

Punktet (1,f(1)) = (1,3-2+1) = (1,2).

Derfor er ligningen

y - 2 = (6*1-2)(x - 1)  altså y = 4x - 2


Svar #4
26. november 2012 af LW09 (Slettet)

og det er svaret? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2012 af hbhans (Slettet)

Ja, for hældningskoefficienten af tangenten i (x,f(x) er lig med f'(x), altså lig med 6x - 2, jfr. #1.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.