Matematik

Opgaver i færdighedsregning

27. november 2012 af Tina12453

Hej, jeg er usikker på at jeg har lavet nogel opgaver rigtigt i

min færdighdsregning.

Omskriv til decimaltal:

 7 1/4 = Jeg får det til 0,725

11/5 = Jeg får det til 0,55

Har jeg gjort det rigtigt?

Reducér:

12a - (10a + 4b) = Jeg får det til 2a - 4b

8 * (a + 2b) - 6b = Jeg får det til 8a + 10b

Omskriv:

2 m3 til dm3 = Jeg får det til 2000 dm3

 

Tak på forhånd

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af Dontblame (Slettet)

Med hensyn til omskrivning til decimaltal:

Hvis du mener 7 1/4, er dette ikke lig med 0,725. Du kan se at resultatet skal være over 1 da 7 kommer i tælleren og dette er større end 4.

Resultatet vil være: 7 1/4 = 7,25.

 

Samme problem optræder i den næste opgave:

 

11/5 er ikke 0,55, resultatet her skal også være over 1.

 

Da 5 går 2 gange op i 11, og det resterende er 1/5 får vi:

11/5 = 2 1/5 = 2,20.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2012 af nielsenHTX

reducerings- og omskrivningsopgaven er rigtige.

 

du bør nok kunne se at dine decimaltal for forkerte.

7 1/4=7+1/4=7+0,25=7,25

11/5=2 1/5=2+1/5=2+0,2=2,2


Svar #3
27. november 2012 af Tina12453

Ja, okay troede alle tallene skulle stå som decimaler ... Men tak


Skriv et svar til: Opgaver i færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.