Matematik

Overfladeareal af kasse

27. november 2012 af charlie1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer alle :)

Jeg sidder og ønsker at finde overfladearealet som funktion af bredden for derved at kunne finde ud af det mindst mulige overfladeareal der skal til for at konstruere kassen, idet at det oplyses at en en bund følgende længder:

 

3,25 x 2.20 cm

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal bære mig ad?

 

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af hesch (Slettet)

Hvis jeg må omformulere dit spørgsmål:

Du har en kasse med Længde*Bredde = 3,25 * 2,20.  Du ønsker nu at bestemme Højde således at volumen pr. overflade bliver maksimalt ?

Volumen af kassen = L*B*H = 3,25*2,20*H = 7,15H

Areal af overflade =

bund + 2 sideflader + 2 endeplader = 3,25*2,20 + 2*3,25*H + 2*2,20*H = 7,15 + 10,9H

Så volumen/overflade = f(H) = 7,15H / ( 10,9H + 7,15 )

Du skal nu finde f ' (H) og løse ligningen f ' (H) = 0, ligesom du finder maximum og minimum for andre funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af hesch (Slettet)

#1: PS:

Ifald der er låg på kassen, skal 4. sidste linie starte med:  2*bund + 2 sideflader + .......


Skriv et svar til: Overfladeareal af kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.