Fysik

Beregninger

27. november 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg er igang med at regne nyttevirkningen.

Jeg har lavet et forsøg der så således ud:

Forsøg om nyttevirkning
• Forsøg 1 (elkedel med låg):

Start vægt: 622,4g + 1000g vand.
Slut vægt: 1497,5 g.

Start temperatur: 12,9 °C
Slut temperatur: 97 °C

Tid: 2 minutter og 53 sekunder.

Watt: 2045.

Så har jeg brugt formlen der ser således ud:

Evand=mvand*cvand*(tslut-tstart)*c vand=4,186   Kj/(kg*C)

Har sat mine tal ind:

Evand = 1000kg *4,2 (97-12,9) * 4,2 =1,48

Er i tvivl om det er rigtigt gjort, håber meget på at der er negen der vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2012 af mette48 (Slettet)

Evand=mvand*cvand*(tslut-tstart)*c vand=4,186   Kj/(kg*C)

Du har cvand med 2 gange, det er da ikke rigtigt og så har du nok ikke haft 1000kg vand

hvorfor har du 2 forskellige masser af vandet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2012 af Fnuttie (Slettet)

Vil det så sige at udregningen skal se således ud: 

1000g *4,2 (97-12,9)

= 20023,8?

Eller er det helt forkert?

Har to forskellige masser da, den ene blev målt inden forsøgets start og den anden efter forsøget var udført. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Samme spm. som her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1271014, hvor jeg bl.a. spurgte

Havde kedel og vand samme starttemperatur? Hvorfor er slutvægten så meget forskellig fra summen af de to startvægte?

 


Skriv et svar til: Beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.