Matematik

Ligninger - Hjælp hvis i har tid og lyst

28. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 7
Linjerne m og n skærer hinanden i et punkt. Linje m har ligningen y=-0,5x+5. Linje n har ligningen y=8x-3
Udregn skæringspunktet

Opgave 8
Linjerne l og k skærer hinanden i et punkt. Linje l har ligningen y=6x+12. Linje k har ligningen y=-4x-9
Udregn skæringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man finder x-koordinaten til skæringspunktet ved at sætte de to liniers forskrifter lig med hinanden.

Opg 7. Løs ligningen -0,5x + 5 = 8x - 3 . Beregn så y-koordinaten ved at benytte en af de to liniers forskrifter for det fundne x.

Samme fremgangsmåde for Opg 8.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2012 af OliverGlue (Slettet)

solve({y = 8*x-3, y = -.5*x+5}); x =0 .9411764706, y = 4.529411765

 

solve({y = -4*x-9, y = 6*x+12}); x = 21/10, y = -3/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den første ligning bør man angive de eksakte brøker, x = 16/17 , y = 49/17

Den sidste ligning har du løst forkert. x = -21/10 , y = -3/5 (muligvis tastefejl).


Skriv et svar til: Ligninger - Hjælp hvis i har tid og lyst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.