Fysik

Centripetalkraften og dens vinkel

28. november 2012 af nulle26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder og er ved at lave en fysik opgave om en kran, hvor centripetalkraften indgår. Desværre er jeg gået i stå ved denne beregning. De givende oplysninger er

længden fra udlæggerarm til emnet er 1m

den rotere med 1,09omdr/min

Diameter på kranen er 15m

Udlæggerarm er 33,5m

emnets vægt er 11468kg

Ft=m*g

Fc=(v2/r)*m

ac=r*ω2

 

Det som er problemet er at finde vinklen mellem lodret og når loddet svinger rundt i en jævn bevægelse. Fordi for at beregne centripetalaccelerationen skal jeg finde den radius som der er, når loddet svinger, og ikke den radius når loddet hænger stille.

Det som jeg er komemt frem til:

ω=(2*π*n)/60 da det er i sekunder vi ønsker og ikke min

Fc=((2*π*n)/60)*r*m

Ft=m*g

tan(α)=Fc/Ft)=(((2*π*n)/60)*r*m)/(m*g)

α=tan-1(Fc/Ft)

Det som nu er problemet i dette er, at jeg ikke ved r som skal bruges til disse regnestykker.

Er der nogen som kan hjælpe mig?

På forhånd tak for jeres hjælp

 


Skriv et svar til: Centripetalkraften og dens vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.