Matematik

Ligning for parallel tangent & fordoblingskonstant!

28. november 2012 af zykopaten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

 

Jeg har to ting fra min matematik aflevering jeg ikke kan finde ud af..

Det er opgave 4c og 5b og jeg skal bruge matematik programet TI-Nspire til at løse opgaverne i.

 

Ville være rigtig fedt hvis nogen kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Mat.Afl.28.11-12.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2012 af PeterValberg

4c)  givet den eksponentielt voksende funktion  f(x) = b·ax

kan fordoblingskonstanten bestemes som:

T2 = ln(2)/ln(a) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2012 af nielsenHTX

opgave 4

c) fordoblingskonstanten er givet ved er givet ved

T2=log(2)/log(a)

opgave 5

parallelle linjer har samme hældning så løs

f '(x)= hældning på tangenten i a)

og så gør du det samme som i a).

(husk x=4 er en af løsningerne)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2012 af PeterValberg

5a og 5b i TI-nspire CAS:

TnSxI.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. november 2012 af zykopaten (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Ligning for parallel tangent & fordoblingskonstant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.