Fysik

Bestemmelse af temperaturfald

30. november 2012 af preity (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

Jeg har brug for stor hjælp til denne opgave, da jeg skal til examen med det, men det går ikke rigtig med at løse det.

Det ville være en stor hjælp hvis nogen kunne hjælpe hurtigst muligt :)

 

Opgave går ud på at jeg skal bestemme temepraturfald, og trykfald. Dokumemet ligger vedhæftet.  

 

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2012 af mathon

adiabatisk

                            p2/p1 = (T2/T1)1+1/κ                     κ = Cp/Cv


Svar #2
30. november 2012 af preity (Slettet)

Altså T 2 og1 er temperatur forskellen, men de andre enheder er jeg ikke helt med på. Kan du beskrive det lidt tydeligere?


Svar #3
01. december 2012 af preity (Slettet)

Er K kelvin?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2012 af mathon

            κ [kappa] er en konstant Cpluft/Cvluft = 1,40      forholdet mellem de molære varmefylder
                                                                                      ved henholdsvis konstant tryk og temperatur

                            p2/p1 = (T2/T1)(κ+1)/κ = (T2/T1)(1,40+1)/1,40


                            p2/p1 = (T2/T1)1,71429

                            T2/T1 = (p2/p1)1/1,71429

                            (T2-T1)/T1 = (p2/p1)1/1,71429 - 1
 

                            ΔT = ( (p2/p1)1/1,71429 - 1 ) • T1


Skriv et svar til: Bestemmelse af temperaturfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.