Matematik

Hjælp til bestemmelse af en ligning

30. november 2012 af moejojojo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til opgave b

En funktion f er bestemt ved f(x)=3x^2-4x+8

a) Find f'(x)

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

f(x)=3x2-4x+8 ⇒ f'(x)=6x-4

Hældningen i punktet P fås ved at bestemme f'(2). Herefter brug den generelle formel for at bestemme en tangentligning: 

y-y0=a(x-x0) hvor a er den fundne hældning og (x0,y0) er et punkt.  


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2012 af PeterValberg

Hvis du må bruge hjælpemidler og bruger TI-nspire CAS, så prøv kommandoen:

tangentLine(udtryk, variabel, punkt)

I dit tilfælde bliver det:

TyYj7.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.