Matematik

- log til et eller andet ???

01. december 2012 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg er gået helt død i hvordan man tager -log til et tal.....det er noget med 10^i tallet eller sådan men jeg er gået helt i sort ....nogle der tilfældigvis ved hvad man gør? hvis tallet f.eks. er 3,4*10^-2 

-log (3,4*10^-2)

 

hvad gør jeg helt præcist på lommeregneren??

 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af peter lind

Du kan da slå det direkte op på din lommeregner men ellers gælder der log(a*10b) = log(a)+log(10b) = log(a)+b*log(10) = log(a)+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2012 af mette48 (Slettet)

3,4*10^-2

log(3,4*10-2)= log(3,4)+log(10-2)=log(3,4)-2

3,4*10-2=3,4/100 = 0,034


Svar #3
01. december 2012 af thelight

Jamen jeg skal jo ikke finde log(3,4*10^-2) men -log(3,4*10^-2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2012 af peter lind

Så skal du jo blot skifte fortegn på resultatet.


Svar #5
01. december 2012 af thelight

ok super.Nu passer det !  Mange tak


Skriv et svar til: - log til et eller andet ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.