Matematik

Kombinatorik - 5 terninger

01. december 2012 af MartinSteenAndersen (Slettet)

Hej alle

 

Jeg går og undrer mig over følgende opgave:

 

Fem terninger kastes, hvad er sandsynligheden for at få 3 ens, men ikke 4 eller 5?

 

Tænker, at jeg skal bruge, at p(x)=(n over x)p^x(1-p)^(n-x)?

 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af peter lind

Sæt P(i) = sandsynlighed for 3 af terningerne giver i og resten noget andet. Dette er en binomialfordeling med p=1/6, n=5. Den ønskede sandsynlighed vil så blive

P(1)+P(2)+ ....  +P(6)


Svar #2
01. december 2012 af MartinSteenAndersen (Slettet)

Så 6*(binomial(5, 3)*(1/(6^3))^3*(1-1/(6^3))^2)

 

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2012 af SuneChr

3 ens + 2 forskellige   f.eks.  {6, 6, 6, 5, 4}  men ikke  {6, 6, 6, 5, 5}

Den sidste hedder "fuldt hus" .

Med fast rækkefølge er der  6·5·4 = 120 udfald. De to sidste placeres på 5·4/2 måder, så det samlede antal er 1200.

Der er 65 mulige udfald.


Svar #4
01. december 2012 af MartinSteenAndersen (Slettet)

ja, men spørgsmålet går på sandsynligheden.


Skriv et svar til: Kombinatorik - 5 terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.