Matematik

Tre planer skæring med xy- plan

02. december 2012 af Jacob:) (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp har svært ved de her opgaver.

De tre planer og har ligningerne:
 

a: x-2y+z=3 B: 2x+y-3z=1 og y: x+y+az=1, hvor a er et reekt tal.

 

(1) Det oplyses, at a skærer XY-planen (med ligningen ) i en ret linje. Find en parameterfremstilling for denne linje.
(2) Det oplyses, at a og b skærer hinanden i en ret linje. Find en parameterfremstilling
for denne linje.
(3) For en bestemt værdi af a findes der intet punkt P(x,y,z)  , som ligger i alle tre planer. Bestem denne værdi af a.(*)
(4) For a=-1 skærer de tre planer hinanden i et punkt, P. Find koordinaterne til P.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Skæring mellem to planer. Man finder en parameterfremstilling for skæringslinien . xy-planen har ligningen z = 0 .


Svar #2
02. december 2012 af Jacob:) (Slettet)

dvs. at jeg finder skæringen mellem plan a og xy planen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo opgaven i spm (1).


Skriv et svar til: Tre planer skæring med xy- plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.