Matematik

bestem differentialkvotienten

03. december 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med de her 2 opgaver:

b) g(x)=8x^3 -3


c) h(x)=6*kvadratrod af x + 2

 

har prøvet at lave dem:

 

b) 8*x3

c=1/6*kvadratroden af x


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dine resultater er ikke rigtige.  I c), menes der

h(x) = 6·(√x) + 2 , eller h(x) = 6·√(x+2)   ?

Benyt den generelle regel (a·xn)' = a·n·xn-1 .

Prøv at benytte redigeringsknapperne X2 for indeks opg X2 for eksponent, og benyt Ω-boksen til at indsætte matematiske tegn.


Svar #2
03. december 2012 af sexysofie (Slettet)

okay men skal man ik lave 6*(√x) om til 1/6*√x


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan man da ikke lave om sådan. Man skal differentiere funktionen. Benyt den generelle formel i #1, hvis du har glemt, hvordan man differentierer √x .


Skriv et svar til: bestem differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.