Matematik

geometri

04. december 2012 af geldo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe mig med en opgave..

Vedhæftet fil: geometri.pdf

Svar #1
04. december 2012 af geldo (Slettet)

Hjælp søges.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2012 af mathon

  

                  MAB er linjestykket AB's midtnormal.

                 Når A er sammenfaldende med B dvs A = B er MAB = Ø


Svar #3
04. december 2012 af geldo (Slettet)

det har jeg forstået men.. hvordan gør man rede for det..


Svar #4
04. december 2012 af geldo (Slettet)

skal jeg vise det på en graf.. eller er det nok at skrive at Når A er sammenfaldene med B så er MAB = NUL ALTSÅ TOMT


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når A og B er sammenfaldende, er mængden af punkter, der har samme afstand til A og B , vel mængden af cirkler med centrum i A. Måske skal man have fat i, hvad der menes med en taxiplan?


Svar #6
04. december 2012 af geldo (Slettet)

jeg tror at det er en rute (taxiplan)


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men du er ikke sikker? Det var måske en ide nu at formulere hele opgaven


Svar #8
04. december 2012 af geldo (Slettet)

I OPGAVEN BRUGER MAN KUN GITTERPUNKTERNE I DEN VALGTE TAXIPLAN ( GADEHJØRNER I TAXIGEOMETRI) OG AFSTANDE, SOM FØLGER GITTERLINJERNE

har det her Andersen11


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Synes du ikke, det er en væsentlig oplysning at komme med? Du har måske også en bestemt plan, der er vedlagt opgaven?


Svar #10
04. december 2012 af geldo (Slettet)

NU VEDHÆFTER JEG HELE OPGAVEN SÅ DU KAN SE, FORDI JEG KAN IKKE SE EN PLAN DER ER VEDLAGT :)

Vedhæftet fil:Taxigeometri.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #11
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ved ikke at formulere hele opgaven har du så spildt 7 timer på ingenting.

Det er jo vigtigt, at punkterne er diskrete gitterpunkter i et kvadratisk net.

Hvis A og B er punkter på samme vandrette eller lodrette gitterlinie med et ulige antal mellemrum imellem dem, er mængden MAB af punkter i gitteret, der har samme afstand fra A og B, tom.

 


Svar #12
04. december 2012 af geldo (Slettet)

Ja det var ikke så klogt.. så det vil sige at punkterne A og B har samme vandrette eller lodrette gitterlinie med et ulige antal mellemrum imellem dem så er det tomt. kan du uddybe det med et ulige antal? hvis jeg nu tegner to punkter som er vandret og afstanden er så 3 vil den så være tom


Brugbart svar (1)

Svar #13
04. december 2012 af Vesteur (Slettet)

Mere generelt kan det nok vises at hvis der er et ulige antal linjestykker mellem A og B så er M_AB tom.


Svar #14
05. december 2012 af geldo (Slettet)

tak for hjælpen:) kan du hjæpe mig med opg. 3.5


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2012 af Vesteur (Slettet)

Jeg tror at det nemmest indses ved at tegne det.

Hvis jeg ikke tager helt fejl ender du altid med en ligebenet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. december 2012 af Vesteur (Slettet)

Du har nu vist at der findes mængder bestående af tre punkter, som alle har samme indbyrdes afstand.

Et interessant ekstraspørgsmål man kan stille sig selv er: Findes der mængder bestående af fire punkter, som alle har samme indbyrdes afstand? (Selvfølgelig må ingen af punkterne ligge oveni hinanden, ellers er det trivielt).


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.