Matematik

Højde af cylinder.

04. december 2012 af asdfghjks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til den vedhæftede opgave, nogle bud på hvordan man løser den? :-) 

Rumfanget af Annis hun = 54,87 m3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af SuneChr

Højden af cylinderen = diameteren   kaldes h.

Vi har da

π·(h/2)2·h  =  54,87

Løs denne.  h er udtrykt i meter.

Se, om du får  h = 4,12 m  (2 dec.)


Svar #2
04. december 2012 af asdfghjks (Slettet)

Vil du lige forklare hvordan du kom frem til "π·(h/2)2·h"? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af SuneChr

Rumfanget af en cylinder er   π·r2·h

Da nu diameteren er lig med højden, kan vi kalde diameteren for h , ligesom højden.

h/2 er da radius i cylinderen, hvorved fås

π·(h/2)2·h  =  54,87  ⇒   h  =  3√(4/π·54,87)

                                     # 4   </o:lock></v:path> </v:stroke></v:shape> </o:lock></v:path> </v:stroke></v:shape>


Svar #4
04. december 2012 af asdfghjks (Slettet)

Aaah! Den har jeg forstået, men hvordan skal jeg isolere h? :)


Skriv et svar til: Højde af cylinder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.