Matematik

Lineære funktioner

05. december 2012 af mmo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

Jeg har fået en opgave i matematik om lineær funktioner, hvor jeg skal beskrive følgende:

 

Formålet med opgaven er at vise, at du selvstændigt kan bearbejde, strukturere og fremlægge emnet lineære funktioner under anvendelse af begreber, teorier og viden fra matematik.

Opgaven bør som minimum beskrive følgende:

• Præsentation af funktionstypen: Lineære funktioner.
- Redegørelse for betydningen af hældningskoefficienten a
- Redegørelse for betydningen af konstanten

 

Eksempel 1
Følgende funktioner fremstiller rette linier:

a) f(x) = -2x + 2   b) f(x) x - 3            c) f(x) = 2/3x - 2      d) f(x)=3       e) f(x) 3x - 1      for x =  )1;2)

                                                                                                                                                         ^ skal forestille om tallet må være med eller ej, men ved ikke hvordan jeg lavet det rigtge tegn.

 

Håber en af jer kan foreklar mig, hvordan jeg skal stille det op, eller hvordan det skal løses

 

Hilsen Frederik.

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af PeterValberg

FriViden.dk har en samling af små videoer om emnet, - se oversigten her [ LINK ]

Blandt dem skulle du gerne kunne finde et par "guldkorn", du kan bruge til din opgave.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af mette48 (Slettet)

Nu har du oprettet 4 tråde om dette emne.

Du må nok se i øjnene at du selv bliver nød til at gøre en indsats.

Læs om det i din bog og sørg for at du forstår hvert afsnit inden du går videre til det næste.

Se de videoer der er blevet anbefalet.

Begynd så med det første punkt i listen og brug bogen til opslag hver gang du er i tvivl om noget.


Svar #3
05. december 2012 af mmo1 (Slettet)

Så jeg skal bare gå efter formlen Y=ax+b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2012 af PeterValberg

#3
Se nu bare de videoer, som linket i #1 henviser til,
- bagefter skulle du gerne vide, hvad det drejer sig om.

God fornøjelse med din lineære "video-marathon" XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.