Matematik

desperat hjælp til basal reducering

06. december 2012 af hen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg TROR jeg har styr på reducering. 

Vil en af jer lidt klogere herinde rette dette ene stykke?

(8x-4y)-(x+y)-(7y+2a)+(y-13x)

 

Jeg har endt ud med : -8x-11y

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Nej

  lav dine udregninger, så kan vi se, hvor fejlen er


Svar #2
06. december 2012 af hen2 (Slettet)

Fandens også.. 

Kan du fortælle mig det rette svar og eventuelle mellemregning?


Svar #3
06. december 2012 af hen2 (Slettet)

(8x-4y)-(x+y)-(7y+2X)+(y-13x)

ophæver paranteserne 

8x-4y-x-y-7y-2x+y-13x

 

jeg skrev forkert. Det skulle være 2x i stedet for 2a..


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2012 af OnceUponATime (Slettet)

(8x - 4y) - (x + y) - (7y + 2x) + (y - 13x)

 

8x - 4y -x -y -7y - 2x + y - 13x

-8x -11y

 

Facit er vel rigtigt nok ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

vha. umiddelbart hovedregning får jeg det til:

 

2a-11y-6x

 

DU skal huske at når der står -(x+y) så står der i virkeligheden -1*(x+y) og så skal du ført gange -1 ind i parantesen


Svar #6
06. december 2012 af hen2 (Slettet)

Okay, nu har jeg jo skrevet forkert da jeg skrev regnestykket ned første gang. 

Der er intet a med. Kun x og y. Kan du så rette den lidt til? Beklager min fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

 hvis

(8x-4y)-(x+y)-(7y+2x)+(y-13x)

 så:

(8x-4y)-(x+y)-(7y+2x)+(y-13x) = -8x - 11y, og du har dermed fundet det rigtige resultat


Svar #8
06. december 2012 af hen2 (Slettet)

YES!!!! Så er jeg ********* tilfreds. Jeg takker, bukker og nejer. God aften til jer alle derude! 


Svar #9
06. december 2012 af hen2 (Slettet)

nu sidder jeg selvfølgelig i probs igen..

 

tre stykker mere, som jeg ikke helt ved hvad jeg skal gøre med.

 

b) 28x −(3x−(x+10)−3)+11

b har jeg fået til: 26x + 25       ?kan det passe?


c) (x+5)⋅(6x−2)+(x+8)⋅x^2
d) (a−b)·(a+b)–3b^2

aner jeg ikke noget om.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

 b) Næsten rigtig - x'erne er korrekte

 c) Benyt den kendte regel fra grundskolen: Man udregner produktet af to flerleddede størrelser ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Reducer til sidst.

 d)  Lær kvadratsætningerne - du får brug for dem!

(a+b)2  = a2 + b2 + 2ab

(a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

(a-b)(a+b) =  a2 - b2

  


Skriv et svar til: desperat hjælp til basal reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.