Matematik

funktion,

06. december 2012 af avengers (Slettet)

Hej

jeg vil gerne have hjælp til en opgave om funktion beregning,:

 

en fader er nu 3 gange så gammel som sin datter. for 10 år siden var faderen 5 gange så gammel som datteren.

hvor gamle er far og datter nu,?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af SuneChr

10 år tilbage:

Datter  x

Far  5x

I dag:

Datter  x + 10        20 år

Far  3(x + 10)        60 år

Vi har derfor

3(x + 10) - 10 = 5x  ⇒  x = 10


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2012 af nielsenHTX

kaldes f for farens alder  i dag og kaldes d for datterens alder i dag, så gælder der

f=3d og (f-10)=5*(d-10)  find f og d


Svar #3
06. december 2012 af avengers (Slettet)

mange tak,


Skriv et svar til: funktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.