Fysik

Maximal effekt

06. december 2012 af laura122 (Slettet)

Opgaven lyder:

 

En resistor er mærket 220 ohm, 0,25W.

Hvad er den største strømstyrke, man kan tillade gennem resisteren?

Hvad er det største spændingsfald man kan tillade at lægge over resistoren?

 

Det jeg er i tvivl om, er hvorvidt jeg skal tage hensyn til den maximale strømstyrke, og om det skal regnes på en bestemt måde? Eller skal jeg bare udregne strømstyrken og spændingsfaldet normalt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af peter lind

Det gælder effekten P = U*I = I*R*I = R*I2

Når du har fundet den maksimale strøm Imax kan deu finde den maksimale spænding Vmaks af Vmaks = R*Imaks


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. december 2012 af mathon

benyt
                        
                         P = R • Imax2

      hvoraf
                                Imax = √(P/R)       

 

                         P = Umax2 / R

      hvoraf
                                Umax = √(P•R)      


Skriv et svar til: Maximal effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.