Fysik

Nyttevirkning ved elkedel

07. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved dette:

Elkedel
645 ml vand i kedlen
Start temperatur 14,7grader celsius
Slut temperatur 100,3grader celsius
KWh brugt: 0,08 KWh

nyttevirkning findes ved = Enytte  /  Etilført

 - jeg ved ikke hvordan man finder Enytte og  Etilført

 

please hjælp! :) :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor meget energi, der skal tilføres for at opvarme vand+kedel til den nævnte temperatur, og sammenlign med den faktisk forbrugte energi.


Svar #2
07. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvordan gør man det??


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at benytte varmeligningen E = m·c·ΔT på hvert objekt, der opvarmes.


Svar #4
07. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

okay :D


Svar #5
07. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvordan regnede man så Etilført


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. december 2012 af mathon

 

                                                 Etilført = 0,08 kWh = 288 kJ


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. december 2012 af mathon

 

                                                 Enytte = (0,465 kg) • (4,182 kJ/(kg·C)) • ((100,3 C) - (14,7 C))


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

( 645 ml vand) , og elkedlen, hvis masse og materiale ikke er oplyst, skal vel også opvarmes.


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. december 2012 af mathon

 

                                                Enytte = (0,645 kg) • (4,182 kJ/(kg·C)) • ((100,3 C) - (14,7 C))


Svar #10
07. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

okay tak :D 


Skriv et svar til: Nyttevirkning ved elkedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.