Matematik

Matematik aflvering hjælp!

08. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

x2-x-6=0 

3x2-18x-21 = 0

6x2+x-1 = 0

x2-2x+5= 0

x2-2x+1= 0

hvordan gør jeg? Hjæææælp.....

Kan ikke finde ud af nogle af dem, det ville være dejligt hvis du kedede dig, at hjælpe. :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er 2.-gradsligninger. Beregn diskriminanten d og benyt rodformlen, hvis diskriminanten ikke er negativ. Slå op i din bog.


Svar #2
08. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

Jamen er det ikke det med leddende hvor man skal finde led a,b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo. For hver ligning skal man aflæse værdierne for a, b og c og så indsætte i udtrykket for diskriminanten d .


Svar #4
08. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

Kan det være rigtigt at den første så giver -19???


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt. Der er to forskellige løsninger til den første ligning. Start med at beregne diskriminanten.


Svar #6
08. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

Forstår det ikke..


Svar #7
08. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

Skal jeg ikke udregne diskriminanten vha. denne formel: b2-4ac???


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det er helt korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2012 af LubDub (Slettet)

#7

      d = b2 - 4ac

    hvis d > 0: To løsninger

           x = (-b ±√(d)) / (2 • a)

    hvis d = 0: En løsning

           x = -b / (2 • a)

     hvis d < 0: Ingen løsninger


Skriv et svar til: Matematik aflvering hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.