Matematik

At finde væksten fra et år til et andet

09. december 2012 af BlueKarisma (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her og fumler med en bette opgave. Har simpelthen fyldt hele mit lille hoved med alt for mange formler til at kunne forenkle det for mig selv så ville være dybt taknemmelig for lidt hjælp.

antallet for cykler og knallerter pr. dag over Knippelsbro:

1989 = 18015

2003 = 26230

Jeg har beregnet den relative tilvækst i denne periode til værende 45,6 % med en årlig gennemsnitlig vækst (over de 14 år) på 3,26%.

Spørgsmålet jeg søger svar på er hvor mange der forventes at køre over Knippelbro pr. dag i 2010 hvis denne vækst fortsætter? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af SuneChr

26230 = 18015·(1 + r)14

Når r er fundet

År 2010 (21 år efter 1989) er antallet  18015·(1 + r)21


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2012 af mathon

Jeg har beregnet den relative tilvækst i denne periode til værende 45,6 % og skulle have fået en årlig gennemsnitlig vækst (over de 14 år) på 2,72%.

   i 2010 forventet - under foudsætning af uændret udvikling - 

                    26230 • 1,027218015 1,027221

                  


Svar #3
09. december 2012 af BlueKarisma (Slettet)

mathon... skal beregne den ud fra den relative tilvækst.

Er det ikke bare de 45,6 /14=3,26%  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af mathon

 

                            Nej


Svar #5
09. december 2012 af BlueKarisma (Slettet)

hvordan får du det så til 2,72? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. juni 2013 af mathon

dvs
              (26230 / 18015)1/14 = 1+r = 1,0272

              r = 0,0272 = 2,72%


Skriv et svar til: At finde væksten fra et år til et andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.