Matematik

foleskolen afgangsprøve 2000 maj-juni 3.3 mål tæppets virkelge radius

09. december 2012 af ritvabech (Slettet) - Niveau: 9. klasse

BESTEM TÆPPETS VIRKELIGE RADIUS:

Målestokforhold: 1:150

diameter på cirklen (tæppet): 7,5


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at målestoksforholdet angiver forholdet mellem længder på tegningen og de tilsvarende længder i virkeligheden. Cirklens radius er det halve af cirklens diameter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af thelight

1:150 betyder den er 150 gange større i virkeligheden

 

din radius er derfor 7,5*150=1125

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af uglen8923 (Slettet)

Det er diameter, der er angivet i opgaven, så ovenstående er ikke helt rigtig...

Radius = diameter * målestoksforhold / 2 = 7,5 * 150 / 2 = 562,5


Skriv et svar til: foleskolen afgangsprøve 2000 maj-juni 3.3 mål tæppets virkelge radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.