Matematik

Irreducible tal og primtal - hvad er forskellen

10. december 2012 af evcg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj derude.

Jeg er sidder og knorkler med SRP men er gået lidt i stå mht. irreducible tal og primtal. Jeg er godt med på at det er ens i aritmetikkens fundamentalsætning (hvis det kan sige sådan). Men jeg kunne godt tænke mig et eksempel i et talsystem hvor de irreducible tal og primtal ikke er det samme. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af PoKulaKi (Slettet)

{a + bi√5 | a,b ∈ Z}, hvor i=√(-1) 

Tallet 2 irreducibelt, men ikke et primelement. Det er ikke et primelement fordi

2·3 = 6 =(1+i√5)(1-i√5)


Skriv et svar til: Irreducible tal og primtal - hvad er forskellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.