Matematik

Chi i anden test

10. december 2012 af Malleme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

håber der er nogen der kan hjælp mig. Jeg har ovehoved ikke styr på hvordan man laver noget med chi i anden test, så håber der er nogen der kan hjælpe mig. 

 

opgaven: udover at gener ikke behøber være dominerende henholdsvis vignde, kan der optræde andre komplikationer, fx at en bestemt type kombination kan være dødelig og derforslet ikke forekomme hos afkommet.

i et kontrolleret forsøg med mus krydser man mus med gul pels med mus grå pels. krydser man derefter afkommet får følgende fordellig

pelsfarve       gul           grå

antal              1511       767

 

a) gør rede for opbygnignen af mendels spaltningsskema.

b) undersøg med en chi i anden-test på signifikansniveauet 5% om den observerede fordeling stemmer overens med den fordelig, man skulle forvente ifølge mendels love.

c) hvordan ville du kunne forklare eventuelle uoverensstemmelser, hvis du antager at en af genkombinationerne rent faktisk er dødelig?

d) undersøg med en ny chi i anden-test på signifikansniveauet 5% om den observerede fordeling nu stemmeroverens med den modificerede fordeling, man skulle forvente ifølge mendels love, når man inkluderer en dødelig genkombination. 

 

håber der er nogen der kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af peter lind

Du kan se hvordan man foretager en χ2 test på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/statistik.html#X


Skriv et svar til: Chi i anden test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.