Matematik

Lån

10. december 2012 af Justfromdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så for pokker drenge og piger. Jeg er blevet spurgt til råds og kan ikke lige finde ud af hvad jeg gør galt. Det er træls når det sker, men studieportalen plejer at være hurtige med deres svar!

Opgaven forlyder sig således:
Opgave 11B, juni 2012

Peter optager et lån på 840000 kr. Lånet betales tilbage med 120 ydelser til en rente på 0,5% pr. termin.

A. Gør rede for, at ydelsen er 9325,72 kr. pr. termin.

Jeg kiggede i formelsamlingen og tænkte lidt jeg måske kunne bruge amortisationsformlen men det kan jeg ikke få til at fungere når jeg skriver det ind i excel.. Har ikke længere en TI til at hjælpe mig med at regne ting ud.. Men hvilken formel skal der bruges?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af LubDub (Slettet)

Brug formlen for annuitetslån

    G = y • (1 - (1 + r)-n) / r

     y = G • (r / (1 - (1 + r)-n))

 y er ydelsen, n er antallet af terminsydelser, r er rentefoden pr. termin, G er hovedstolen (det lånte beløb)


Svar #2
10. december 2012 af Justfromdk (Slettet)

Jeg har brugt denne: y=A0*(r/1-(1+r)^-n)

Men jeg får sgu ikke det rigtige synes jeg. Ved bare ikke om det er fordi det er det forkerte jeg skriver i excel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af LubDub (Slettet)

 ..du mangler paranteser


Svar #4
10. december 2012 af Justfromdk (Slettet)

Ja se det ville have været smart hvis jeg havde gjort det. Men rart at vide jeg har brugt den rigtige formel hele tiden! Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2016 af patrick1560

hvordan kan man regne det ud i ti inspire?


Skriv et svar til: Lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.