Matematik

Venstresum, hvordan bruger man formelen?

10. december 2012 af frkmig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast med en opgave med venstresum, højresum og trapetzsum. Jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge formelen?

Opgaven:

For f(x)=kvadratrod(x)+1, beregne V3, H3 og T3, og det eksakte areal mellem 0 og 3 under grafen.

Al hjælp ville være godt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af mette48 (Slettet)

Skriv lige hele opgaveteksten til os


Svar #2
10. december 2012 af frkmig (Slettet)

det er hele opgaveteksten...


Svar #3
10. december 2012 af frkmig (Slettet)

er den ingen der ved hvordan jeg skal bruge formlen for venstresum etc.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig nok om numerisk beregning af bestemte integraler ved at bruge middelsummer eller trapezformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis man har en intervalinddeling af intervallet [a;b] ved n ækvidistante delepunkter xi = i·(b-a)/n , i = 0,1, ...,n , vil venstresummen vel være

Sv = (b-a)/n · ∑n-1i=0 f(xi)

mens højresummen vil være

Sh = (b-a)/n · ∑ni=1 f(xi)


Svar #6
10. december 2012 af frkmig (Slettet)

Jeg skal løse venstresum, højresum og trapetzsum . hvor n=3 og området der skal beregnes er x= 0 til x=3


Svar #7
10. december 2012 af frkmig (Slettet)

tak for svarene, men kan dersværre ikke bruge dem :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så sæt det ind i de i #5 angivne formler for venstresum og højresum og benyt trapezformlen

Str = b-a)/n · (∑ni=0 f(xi) - (f(x0) + f(xn))/2)


Svar #9
11. december 2012 af frkmig (Slettet)

tak for hjælpen, tror jeg fandt ud af det :)


Skriv et svar til: Venstresum, hvordan bruger man formelen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.