Fysik

2.ordens inhomogen diff. ligning

11. december 2012 af sonu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal løse differentialligningen y''+16y=4*sin(ωo*t) med begyndelsesbetingelserne y(0)=0 og y'(0)=0.

Er mest gåe t i stå, fordi ved ikke hvordan jeg skal gribe begyndelsesbetingelserne an. 

 

På forhånd tak og fortsat god aften.

 

Sonu 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan løse en inhomogen differentialligning af 2. orden ved først at finde den fuldstændige løsning for den homogene differentialligning (hvor højresiden er lig med 0). Dernæst gætter man på en partikulærløsning for den inhomogene ligning. Den fuldstændige løsning til den inhomogene ligning fås da ved at lægge den partikulære løsning for den inhomogene ligning til den fuldstændige løsning for den homogene ligning.

Er du sikker på, at det skal være den begyndelsesbetingelse

y(0) = 0 og y'(0) = 0       ?


Svar #2
12. december 2012 af sonu (Slettet)

Først og fremmest tak for dit hurtige svar!
Ja, helt sikkert med betingelserne, kan du stadig hjælpe?


Skriv et svar til: 2.ordens inhomogen diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.