Matematik

Ligner :(

12. december 2012 af Julielin (Slettet)

a) (a+2b)2
b) (13c+12d)(13c-12d)
c) (a+b)2-(a-b)2+(a-b)(a+b)
d) a5*a-3*a1*a2*a-2
e) løs ligningen: 5x+17=27x-13


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af Isobelle (Slettet)

a, b, c, d er ikke ligninger, men opgaver, hvor du skal reducere udtrykkene så meget som muligt.

e er en ligning. En ligning er et udtryk, hvor du skal bestemme de værdier eller den værdi af en ubekendt (eller flere ubekendte), der gør ligningen sand. Det gør du ved at isolere x. Jeg antager, at du kender reglerne for, hvordan man kan løse ligninger, og du får:

5x+17=27x-13 ⇔ 30=22x ⇔ x=30/22=15/11 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af mette48 (Slettet)

Den eneste ligning er

løs ligningen: 5x+17=27x-13

træk 5x fra på begge sider

læg 13 til på begge sider

del med tallet foran x


Skriv et svar til: Ligner :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.