Dansk

bestem hvilket led i sætningen det understregede led er

12. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Jeg søger lidt hjælpe til at løse denne gramatik opgave i dansk

BESTEM HVILKET LED I SÆTNINGEN DET UNDERSTEGEDE LED ER OG SKRIV TALLET (1 = grundled, 2 = udsagnsled, 3 = genstandsled, 4 = forholdsors, 5 = hensynsled )

 

 1. Grundled  (subjekt) 

2. Udsagnsled (verballed)

3. Genstandsled (objekt)

4. Forholdsord (præpositionsled)

5. Hensynsled (indrekte objekt)

 

a. Kan du give ham gaven?

b. jeg bestiller en kop suppe

c. På grenen sad 4 store fugle

d. Vil du med i skoven?

e. Unge mennesker har ofte mange penge

f. Hun lagde penge i tasken

g. mormor takkede sit barnebarn for hjælpen

h. Chefen gav medarbejderne besked om arrangement

i. Er træskoene blevet for små

 

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af math488c (Slettet)

a. 5

b. 3

c. 4

d. 2

e. 3.

f. 4

g. 2

h. 5

i. 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2012 af Stygotius (Slettet)

silnul,

Hvor er dit eget løsningsforslag ????????????????????


Skriv et svar til: bestem hvilket led i sætningen det understregede led er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.