Matematik

reducering af udtryk

13. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Jeg kan ikke finde ud af denne opgave.. Så lidt ekspertise vil være rart.

(a ^ 7 * a ^ -2) / (a^4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglerne

a7 · a-2 / a4 = a7 · a-2 · a-4 = a7-2-4 = ...


Svar #2
13. december 2012 af bobop (Slettet)

Hmm. Så langt så godt, men det var der jeg gik i stå


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så prøv selv at beregne 7-2-4 og fortsæt derfra.


Svar #4
13. december 2012 af bobop (Slettet)

Ja jeg er dog i tvivl om hvordan regnereglerne fungerer her. Må jeg bare begynde at reducere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du forstår, hvordan resultatet a7-2-4 fremkommer, bør du da også være i stand til at fortsætte. Genlæs #3. Hvad er du i tvivl om her?


Skriv et svar til: reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.