Matematik

X-parantes i anden

13. december 2012 af Værsød (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har fået den her opgave som jeg skal løse, OG FORKLARE men jeg kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal gøre det.


(X-5) ^2 + (Y-3)^2 =25

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ligningen for en cirkel. Koordinaterne for cirklens centrum of dens radius kan direkte aflæses af ligningen.


Svar #2
13. december 2012 af Værsød (Slettet)

tak for svar :)

og hvor er de koordinater? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Cirklen med centrum i (a,b) og radius r har ligningen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

Prøv nu at aflæse centrum og radius for cirklen i din ligning.

 


Svar #4
13. december 2012 af Værsød (Slettet)

okay mit problem er nok mest at jeg ikke ved hvordan jeg regner X-5)^2 ud 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har sikkert lært om kvadratsætningerne (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 .


Svar #6
13. december 2012 af Værsød (Slettet)

nu har jeg prøvet mig frem. 

Kan det passe at skæringspunktet ligger i (-5,-3) og radius er = 5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Skæringspunktet? Hvilket skæringspunkt taler du om?

Radius er korrekt, men hvis du tænker på cirklens centrum, har du ikke aflæst korrekt.


Skriv et svar til: X-parantes i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.