Matematik

Udregning

14. december 2012 af Rustnesøm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal udregne 2/5 + 1/3, men i facit står der 11/15, hvordan kan dette lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2012 af Snick (Slettet)

Fælles nævneren er

5 * 3 = 15

Tælleren i 2/5 ganges med 3

Tælleren i 1/3 ganges med 5

Altså

6/15 + 5/15 = 11/15

Generelt kan man skrive

a/b + c/d = (a•d + c•b) / (b•d)

Mvh Snick


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.