Matematik

fordoblings konstant

15. december 2012 af chpe04 (Slettet)

i vedhæftet fil er en graf hvor jeg skal bestemme a og b

b ved jeg godt er 0,5

jeg ved at a skal være i 3 ifølge faciliten men kan ikke rigtig se hvordan jeg aflæser det

Vedhæftet fil: graf.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af Theguy (Slettet)

Du kan bare beregne a. Du har jo funktionen for grafen, så det eneste du skal er at aflæse en y værdi på grafen det kunne eksempelvis være 0,5 og til 0,5 svarer x-værdien 1. Dette indsætter du i din funktion sammen med b=0,5 og isolere a. Håber det kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2012 af Theguy (Slettet)

0,5=0,5*1^a -> a=


Svar #3
15. december 2012 af chpe04 (Slettet)

det kan jeg bare ikke få til at passe md at  a skal være =3

hvis du aflæser 4 på y er x = 2

så 4=0,5•2a

2=2a

a=1


Svar #4
15. december 2012 af chpe04 (Slettet)

fik set fejlen der skal selvføgelig stå 8=2a


Skriv et svar til: fordoblings konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.