Matematik

find h'(x)

16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Er dette korrekt?


h(x)=(35-6)6

h'(x)= 15-42 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

     Nej

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

Hvad er det for en funktion du vil have h ' for

h ' af et tal giver 0


Svar #3
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Jeg skal finde h'(x).. Kan du forklare hvordan og hvorledes jeg skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2012 af PeterValberg

Lad os lige få det korrekte udtryk for h(x)......

h(x) = ...........

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

= (f*g)(x)

h'(x) = f'(g(x))*g('(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2012 af PeterValberg

Nu blander du da vist det hele sammen....

det du skriver er måden, hvorpå du finder den afledede af en sammensat funktion

Mon ikke det er på tide, at du lige skriver opgavens ordlyd ind, så vi får det hele med ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Altså det der står er:

Find h'(x) for følgende funktioner

1) h(x)=(3x5-6)6

2) h(x)=1/(2x-3)


Svar #8
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Mellemregninger

h'(x)=6 (3x-6)5* (-6)


 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Hvis du betragter den som den sammensatte funktion det nu er. Så siger vi at y=h(x) og u=f(x) med differentialkvotienterne dy/du og du/dx.

Funktionen er her (hºf)(x) = h(f(x)) = h(u), hvor u = f(x).

Dvs at den sammensatte funktion har differentialkvotient dy/dx = dy/du · du/dx

Med andre ord her er h(x) = (3x5-6)6 og lad u = 3x5-6

Så er h'(x) = dy/du · du/dx = d(u6)/du · d(3x5-6)/dx = ....


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

1) h(x)=(3x5-6)6

h(x)=f(g(x))

f(u)=u6           f'(u)=6u5

u=g(x)=3x5-6

h'(x)=f'(g(x))      *   g'(x)

h'(x)=6(3x5-6)*   (3*5x4)

 

2) h(x)=1/(2x-3)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2012 af SuneChr

h(x) = (3x5 - 6)6

Indfør to hjælpefunktioner

f(x) = x6                ⇒             f '(x) =  6x5

g(x) = 3x5 - 6       ⇒            g '(x) = 15x4

Vi har så

h '(x) = f '(g)·g '  =  6·(3x5 - 6)5·15x4    =  90·(3x5 - 6)5·x4

 

 


Svar #12
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

#10


dvs.

h'(x)=6(3x5-6)*   (3*5x4)

 

 

 

 


Svar #13
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen :) JEg prøver at lave opgave 2 nu 


Svar #14
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

#11


 

 

hvorfor 90 ???


Svar #15
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

Opgave 2 er det ikke denne regel?
 

(f(x)/g(x))' = (f'(x)*g(x)-f(x)*g(x))/g(x)2


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

se nu lige i formelsamlingen hvad der skal stå, så du ikke starter med en skrivefejl


Svar #17
16. december 2012 af LW09 (Slettet)

det er denne formel som står ..


Skriv et svar til: find h'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.