Matematik

Eksponentielle funktioner

16. december 2012 af PeterDL (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder og arbejder med en opgave i matematik i forbindelse med SRP, og er kørt en smule fast, så håber der en nogle, som kan hjælp. Jeg skal isolere v og ende med at få v=(1-exp(-2ab*t)/(b*(1+exp(-2ab*t)

Ligningen er i starten ln(bv+1)-ln(bv-1)=2abt

Her er hvor jeg er nået til

ln((bv+1)/(bv-1))=2abt

(bv+1)/(bv-1)=exp(2abt)

(b*v+1)=exp(2abt)*(b*v-1)

b*v+1=bv*(exp(2abt)-exp(2abt)

b*v=bv*(exp(2abt)-exp(2abt)-1

v=(bv*(exp(2abt)-exp(2abt)-1)/b

Og så er jeg kørt fast, så håber at der er nogle, som kan hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af nielsenHTX

du skal samle alle led som indeholder v på den ene side og alle led som ikke indeholder v på den anden side , så kan du sætte v uden for en parentes og så divider med parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af hbhans (Slettet)

Se #1, MEN:

Jeg mener at det anførte resultat er forkert, jeg får det til  v=-(1+exp(2abt))/(b·(1-exp(2abt))


Svar #3
16. december 2012 af PeterDL (Slettet)

Facit står en matematik bog, men jeg kan heller ikke få det til at passe, for jeg får v=(exp(2abt)+1)/(b*exp(2abt)-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2012 af hbhans (Slettet)

Ja, så er vi to om at gøre indvendinger. Hvis du ganger med -1 i tæller og nævner får vi det samme.


Svar #5
16. december 2012 af PeterDL (Slettet)

Hvis man skal regne videre på det, så står der i bogen, at det skal være en hyperbolsk tangens funktion, men med det nye facit, så skal det vel være en omvendt hyperbolsk tangens funktion, eller er jeg forkert på den?


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.