Fysik

Hvilke formler og faktorer skal man regne i?

17. december 2012 af Wincklers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lillebæltsbroen er 35 meter over vandet. Hvor lang tid tager det at falde ned fra broen? Hvad bliver landingsfarten?

 

Jeg tænker, at man skal fremregne en Impuls?

 

 

Hjælp ønskes!

 

// W 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2012 af peter lind

brug s=½g*t2


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2012 af SuneChr

Anvend loven om det frie fald

s = 1/2·g·t2

v = g·t

s  er faldvejen

g  er tyngdens acceleration

v  er hastigheden til tiden t


Svar #3
17. december 2012 af Wincklers (Slettet)

g= tyngdeacceleration = 9,82 m/s^2? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2012 af mathon

formler for det frie fald - uden luftmodstand


                                   t = ( (2•h)/g )1/2 = ( (2•(35 m) / (9,82 m/s2) )0,5

                                   v = (2 • h • g)1/2 = ( (2•(35 m) • (9,82 m/s2) )0,5


Skriv et svar til: Hvilke formler og faktorer skal man regne i?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.