Fysik

frekvens i forhold til spændingen

18. december 2012 af missekat123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg har om stående bølger, og har fået dette spørgsmål:


"Forklar med egne ord hvad der sker med frekvenserne, når spændingen F i snoren øges
Hint: Spændingen er F=m·g og v=√(F/μ   )ogv=f·λ og bølgelængden λ=2m for grundtonen."


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af mathon

Hint: Spændingen S = m•g og  v = √(S/mL) og v = f·λ og bølgelængden λ = 2L for grundtonen

                                   f·λ = √(S/(m/L))

                                   f·λ = √((S•L)/m)

                                   f·(2L) = √((S•L)/m)

                                   f = ((S/(4mL))
 

                                   f = 1/(2√(mL)) • √(S) = k√(S)

                                  da √(S) er en voksende funktion,
                                  øges f, når snorspændingen S = m•g øges

                                 


Skriv et svar til: frekvens i forhold til spændingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.