Fysik

Effekt

18. december 2012 af Mount (Slettet)

Hej, nogen der kan hjælpe?

Indsæt værdierne for elementkonstanterne U0 og Ri i (2). Find en forskrift for Py. Tegn endelig grafen for Py som funktion af I (en parabel - se skitsen). Beregn den teoretiske værdi for Py,max, den maksimale ydre effekt.

Plot målepunkterne fra skemaet sammen med den teoretiske graf for Py.

Hvordan passer det? Hvor stor effekt afsættes der inde i elementet, når effekten er maksimal i den ydre resistor?

Jeg kender godt formlen for effekt (U*I), men når jeg beregner effekter (der er flere modstande), og indsætter dem i et koordinatsystem, får jeg ikke en parabel, men en retlinje.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2012 af mathon

 

                              Uo = (Ri + Ry) • I

                              Uo•I = (Ri + Ry) • I2

                              Uo•I = Ri•I2 + Py

                              Py = Uo • I  -  Ri • I2


                              Py =   -Ri • I2 + Uo • I        hvis graf er en parabel

                             


Svar #2
18. december 2012 af Mount (Slettet)

differencer du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2012 af mathon

                              I2 = Uo2/(Ri+Ry)2

                              Py = (Ry•I)2/ Ry =  (Ry/(Ri+Ry)2)•Uo2

                             
                              dPy           1•(Ri+Ry)2  -  Ry•2((Ri+Ry)                  Ri - Ry
                                         -----  =    ---------------------------------   • Uo2    =  ----------   • Uo2
                              dRy                           (Ri+Ry)4                                  (Ri+Ry)3

monotoniforhold
     for 0<Ry<Ri er Py' >0, hvoror Py er monotont voksende
     for Ry>Ri er Py' <0, hvoror Py er monotont aftagende

   heraf ses, at
                            Py har maksimum for Ry = Ri

 

 

                              

                                      


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.