Matematik

Let førsteårs matematik

25. september 2005 af Sinz (Slettet)
Hey Studi'er :)

Skal bruge én gut som vil lave lidt intervaller af følgende, eller nogen som vil lave de følgende 4 opg's med mængdebyggeren og med listeform.

Opgaverne lyder følgende:

a) Mængden af hele tal mindre end 4
b) Mængden af reele tal mellem -3 og 7
c) Mængden af ikke negative tal
d) Mængden af naturlige tal som er større end -2

Det var dem. Har selv prøvet men vil så gerne have respons. Så jeg også kan se hvad jeg har gjort forkert og selv opdage fejlen. Da jeg mener jeg lærer mest af det. - Hvis ikke spørger jeg jo bare. Vi er der jo for at hjælpe hinanden ikke? :)

På forhånd mange tak..

/Sinz ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2005 af ASLAK (Slettet)

kom med dit bud først...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af allan_sim

#0. Hvis du nu skriver dine forslag ind, så kan hjælpe tilflyde dig med udgangspunkt i det, du har lavet....

Svar #3
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

Okay fair nok ..

For at starte? er dette så svarene til dem med mængdebyggeren ?

a) [0;4[

b) ]-3;7[

c) [0;x[

d) ]-2;x[

Svar #4
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

x = uendeligheds tegn "liggende 8tal"

Svar #5
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

Vil egentlig også gerne have at vide om noget af dette er korrekt..

'Reducer mest muligt'

a) (a-5)b-(-ab) = ba-5b+ab

b) 4(3(a-b)+2(a+b) <=> 4(3a-3b+2a+2b) <=> 12a-12b+8a+8b = 20a-4b

c) (2a-b)(b+1) <=> 2a-b+b+1 = 2a+1

d) (a-4b)^2-3 <=> (a-4b)(a-4b)-3 <=> a-4b-3a+12b = -2a+8b

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2005 af ASLAK (Slettet)

#3: de første to er rigtige...men c og d kan jeg ikke rigtig forstå....

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#5

A) 2ab-5b

B) 20a-4b

C) -b^2+2ab-b+2a

D) a^2-8ab+16b^2-3

Svar #8
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

så forklar hvordan du ville regne dem?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2005 af ASLAK (Slettet)

a) ba-5b-ab = -5b

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2005 af ASLAK (Slettet)

a) ba-5b-ab = -5b

Svar #11
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

Therackoo sikker på du gør det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#11 nej... :D

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

(A)

a-5)b-(-ab)
=
ab-5b+ab
=
2ab-5b

Svar #14
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

sikker på værdien ikke hedder ba? og er det det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

C)

(2a-b)(b+1)
=
2a*b+2a*1-b*b-b*1
=
-b^2+2ab-b+2a

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#14

JA.. :D

Svar #17
25. september 2005 af Sinz (Slettet)

og mht mængdebyggeren

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Hvad mængdebyggeren angår, så lad os lige minde om de formulerede opgaver:

a) Mængden af hele tal mindre end 4
b) Mængden af reele tal mellem -3 og 7
c) Mængden af ikke negative tal
d) Mængden af naturlige tal som er større end -2

ad a)
Vi har at gøre med en delmængde af Z; nærmere bestemt mængden

M = {x E Z | x

som skrevet ud er

M = {...,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3}

(alternativt M = Z\\{4,5,6,...}).

ad b)-c)
Korrekt, skriv dog [0; infty[ i c).

ad d)
Nej, de naturlige tal N rummer ikke negative tal, og det giver ej heller mening at opskrive intervaller inden for N. Hvis vi holder os til den gængse definition af N i gymnasiet;

N = {1,2,3,...}

da er den i opgaven beskrevne mængde

S = N

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#18:
Uanset, om man medtager 0 i de naturlige tal eller ej, er den i d) beskrevne mængde fortsat N.

//Epsilon

Svar #20
26. september 2005 af Sinz (Slettet)

Prøv lige at lave den med listeform?

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.