Matematik

Sep. af de var. eksempel?

20. december 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

man ved, at

dy/dx = f(x) · g(x)  ⇔ ∫1/g(y) dy = ∫f(x) dx

 

Et eksempel på en kemisk reaktion, som beskrives ved denne type diff.ligning og (hvis I har tid) specialtilfældet dy/dx = g(y) .. ? Jeg kan ikke komme på nogen? Kan I hjælpe mig? Andersen11 er bl.a. rigtig god, please hjælP! :D hurtigt

 

Hvad menes der helt præcist med eksempler på kemiske reaktioner som beskrives ved denne differentialligning?
Altså er det så bare kemiske reaktioner, hvorpå deres hastighedsudtryk kan omskrives med separation af de variable?
Hvis man fx vælger en konkret andenordensreaktion med hastighedsudtrykket v = k ·[A] ·[B], er det så et eksempel på en reaktion med en differentialligning af den type?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener vel

dy/dx = f(x) · g(y)  ?

Dit eksempel involverer to forskellige ubekendte funktioner [A] og [B], som skal kobles med en anden reaktion, hvilket er mere kompliceret.

Start med en reaktion, hvor kun een komponent indgår, og hvor hastigheden er proportional med komponentens koncentration. Her vil der gælde dy/dx = k·y .


Svar #2
21. december 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Altså skal jeg vælge en konkret reaktion, med reaktanter og produkter? Eller kan det godt være generelt v=k*[A]
Og hvad skal jeg så gøre med hastighedsudtrykket, det bliver jo bare en udledning af den generelle lære om anden- eller førsteordensreaktioner? Hvor man kommer frem til ln[A] som funktion af tiden eller 1/[A] som funktion af tiden.


Svar #3
21. december 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

har ik  brug for hælp alligevel :)


Skriv et svar til: Sep. af de var. eksempel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.