Studievalg og videregående studie

To bachelorer samtidig?

26. december 2012 af jonasahe (Slettet)

Jeg har et spørgsmål som går på, hvorvidt det er muligt at være indskrevet på to bacheloruddannelser samtidig?

Jeg har i dette spørgsmål matematik og filosofi i tankerne.

Jeg har læst rundt omkring, og de svar jeg har fundet har været lidt tvetydige. Nogen siger at det er muligt, hvor andre siger det modsatte.

Jeg ved godt at det ville være meget hårdt at komme igennem, men jeg synes også at det kunne være voldsomt spændende at have netop disse to uddannelser kørende samtidig da jeg mener at man kan hente noget fra filosofien i matematikken og omvendt. Jeg er fit for fight på det, men det er jo ikke meget værd, hvis det slet ikke er muligt :)

Håber der er nogen der endegyldigt kan opklare dette for mig!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2012 af npcnb (Slettet)

Jeg kan ikke svare dig på om man kan være indmeldt på 2 studier på én gang men..

Jeg har meget svært ved at forestille mig hvordan det skulle fungere i praksis.

Ikke nok med at arbejdsbyrden vil være enorm - jeg kan simpelthen ikke se hvordan det skal kunne koordineres.

Nu kender jeg ikke så meget til de 2 studier, men jeg kan ikke forestille mig andet end at forelæsninger, eventuelle holdtimer og læsegruppearbejdstimer (måske endda eksamener) osv. vil falde sammen. Det er simpelthen utænkeligt at der ikke vil være noget der kommer til at foregå på samme tid. Hvis det lykkes dig at gennemføre uddannelsen kan jeg frygte at du i realiteten vil have noget der ligner 2 halve uddannelser. Jeg ved heller ikke meget om læsebyrden på matematikstudiet, men kunne forestille mig at du ville komme til at tilbringe nærmest alle dagens vågne timer med læsning og forbedredning. Man siger jo at et universitetsstudie er et fuldtidsstudie.

Hvis du absolut vil studere begge dele er den eneste mulighed for mig at se, at læse det ene studie som sidefag til det andet.

Desuden vil du fx skulle skrive 2 bachelorprojekter på én gang (medmindre du selvfølgelig tager orlov)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. december 2012 af hihihej (Slettet)

Så vidt jeg ved, så kan det godt lade sig gøre, men man skal selv betale for nr. 2.

Tilvalg skal man have på begge studier, så der kan du så indføre det andet fag i det ene. Stadig vil du skulle have flere kurser på samme tid og få problemer med planlægning/struktur, hvilket i sidste ende vil kunne resultere i, at du ikke når igennem til normeret tid og måske må spilde en masse penge og ressourcer på noget som ikke er noget værd i
det lange løb.

Du skal ikke regne med noget overlap mellem fagene.

Vil selv lige følge tråden. Idet jeg selv overvejer 2 bachelor grader, hvoraf den ene er i matematik, men det er kun fordi min nuværende studieordning er opbygget så smart, at jeg kun er 2 kurser fra at kunne merit overfører hele puljen inkl. bachelor projekt for at opnå en bachelor grad i matematik.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Halløj!

Jeg har selv ideen i tankerne, dog med kombinationen statskundskab og filosofi i stedet. Det er ikke muligt at blive optaget på 2 bachelorstudie gennem det koordinerede optag samtidig. Så tager man jo én plads fra en anden studerende.

Det er dog, som #3 er inde på, muligt at læse uddannelse nummer to samtidig, men det kræver en deltagerbetaling. Eksempelvis overvejer jeg personligt at læse statskundskab som 1. fag på KU og søge om optagelse på enkeltkurser gennem Åbent Universitet om aftenen (1-2 dage i ugen alt efter om man kører filosofi fuldtid eller deltid /1 eller 2 kurser ad gangen).

Det er den eneste mulighed, idet der er adgangskvotienter (og altså fuldt optag) på begge uddannelserne. Vil man eksempelvis læse fysik samtidig kan man bare søge på tompladsordningen, fordi der alligevel er ledige pladser.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

En anden mulighed er forresten at søge ind i udlandet - eksempelvis England - hvor man ofte læser flere fagområder på samme tid som en samlet bachelor. Eksempelvis har jeg overvejet den såkaldte PPE (Philosophy, Politics and Economics)


Skriv et svar til: To bachelorer samtidig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.