Matematik

Opgaver til Golf

29. december 2012 af hjælptak123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Lis vil spille golf.

det koster 750 kr. i kontigent pr. halvår.

1.1 beregn Lis' årlige kontingent = 750 x 2 =1500 kr

1.2 beregn den månedlige udgift til kontigent = 1500 / 12 =125 kr

Lis skal bruge fire jern, en putter og en bag. Udstyret kan købes i Golfshoppen.

Lis kan også købe udstyret for 1499 kr. i et supermarked.

1.3 Hvor meget kan Lis spare ved at købe udstyret i supermarkedet = 1994 - 1499 = 495 kr.

 

Opgaver jeg gerne vil have svar til:

Som medlem af golfklubben kan Lis få 20% rabat i Golfshoppen.

1.4 Vis ved beregnong, at det kan betale sig at købe udstyret i supermarkedet.

1.5 Hvor mange procent skal Golfshoppen mindst give i rabat, hvis deres pris skal være mindre end supermarkedet pris (helt tal)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kender udstyrets pris i Golfshoppen, kan du jo beregne rabatten og trække den fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2012 af exatb

1.4

1994 - 20% = 1994 - 1994*20/100 = 1595,2

1,5

Rabatten skal være på mindst 495 kr

1994 * x/100 = 495

x = 495*100/1994 = 25%

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2013 af iiAishaii (Slettet)


Skriv et svar til: Opgaver til Golf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.