Matematik

Figur

01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet) - Niveau: 9. klasse

51. punkterne A, B og C ligger på den ret linje og punkt D, B og E ligger på en ret linje. Forholdene mellem længdemålene på firgur på figur ABCDE er ikke tegnet rigtigte.

 

5.1 Tegn figur ABCDE, så forholdet mellem længdemålene passer.

 

5.2 Hvorfor er trekant ABE og trekant CBD ligedannede?

 

5.3 HVor mange meter er der fra punkt A på stranden til punkt E på øen?

 

5.4 Hvilken vinkel vil du måle for at kunne bruge funktionen tangens til at beregne afstanden fra A til E? Begrund dit svare

 

( første trekant G= 4, H= 12 og Vinkel = 90o)

(anden trekant G= 20 H=? og vinkel= 90o) 

Vedhæftet fil: Matematik.docx

Svar #1
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

DEr vedlagt et bilag


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstår du ikke i denne opgave? Trekanterne er ensvinklede, fordi vinklerne er parvis ens mellem de to trekanter. Tilsyneladende er det også oplyst, at |BC| = 4? Derfor kender man skalaforholdet mellem trekanterne og kan så beregne |AE|.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Stort set ser tegningen således ud
                   
                                                                                  E

 

 

 

C                           B                                                  A
                                                      20

12


D

Trekanterne BCD og BAE er retvinklede, punkterne A, B, C ligger på en ret linie, punkterne E, B, D ligger på en ret linie, og |CD| = 12, |AB| = 20, og tilsyneladende gælder også |BC| = 4. Man skal beregne |AE|.


Svar #4
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Vil du svare på de to sidste opgaver?;)

Svar #5
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Er H ikke 12*5?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du med H mener længden |AE|, er det korrekt.


Svar #7
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Jo det er det, hvad med den sidste opgave? Det er dejligt at du kan hjælpe for blev forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis man måler vinkel EBA, kan man bestemme længden |AE| ved at benytte formlen for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant.


Svar #9
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Tak:-D


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2013 af Krabasken (Slettet)

Her er lidt hjælp til overskueligheden . . .

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #11
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Jamen mange tak:-D


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2013 af yacobjensen (Slettet)

Er skala forholdet ikke 1:5, hvis man skal tegne med hånden som der blevet spugt i spg. 5.1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jo, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. januar 2013 af yacobjensen (Slettet)

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. oktober 2017 af dimahabash (Slettet)

5.3 HVor mange meter er der fra punkt A på stranden til punkt E på øen?

Hvad er svare til den her? :))


Skriv et svar til: Figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.