Fysik

Blanding af to vandmasser med forskellig temp.

02. januar 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja hvis man har en masse på 30 liter vand som er 60 grader som så blandes med 20 liter vand som har tempetaturen 15 grader, hvordan udregnes da sluttemperaturen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. januar 2013 af mathon

Uden energiudveksling med omgivelserne
er energien konstant.
Den samlede energiændring er således lig med 0.

 

                      energiændring for det varme vand           energiændring for det kolde vand

                                       mv • c • ΔTv                                               mk • c • ΔTk


                                                    
  samlet energiændring er lig med 0

                                       mv • c • ΔTv + mk • c • ΔTk = 0

                                       mv • ΔTv + mk • ΔTk = 0

                                       (30 kg) • (F - (60 C)) + (20 kg) • (F - (15 C)) = 0

                                       (30 kg) • F - 1800 kg·C + (20 kg) • F - 300 kg·C = 0

                                       (50 kg) • F = 2100 kg·C

                                       F = (2100 kg·C) / (50 kg) = 42 C

 

da vands densitet er 1 kg/L

 

 

 


Svar #2
06. januar 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Tusind tak for svaret :)


Skriv et svar til: Blanding af to vandmasser med forskellig temp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.