Matematik

Kunne i ikke tjekke den her opgave? (8 klasses niveau)

04. januar 2013 af Srk111 (Slettet)

Julie har fået 1000 kr. i gave. Hun sætter pengene i banken og får en rente på 2% p.a

    a) Hvor mange penge har hun fået i rente efter et år? 

      Mellemregning: 1000/100*2= 20.  Hun får 20 kr. I rente efter et år.
                                 
   
   b) Hvor mange penge har hun i alt på sin konto efter et år?

       Mellemregning:  1000+20= 1020. Hun har i alt 1020 kr. På sin konto efter et år.
  
     Hun hæver nu 40% af beløbet.
   c) Hvor mange penge hæver hun?

    Mellemregning: 1020/40= 255.  Da hun hævede 40% af sit beløb hævede hun 255 kr.
   
    På udsalg ser hun en bluse, der normalt koster 600 kr. Blusen er på udsalg, så hun kan få 60% i  
    rabat.

   d) Hvor mange penge er blusen sat ned?   Mellemregning: 600*60/100= 360 kr.
    Blusen er sat ned til 360 kr. 

  e) Hvad koster blusen på udsalg? Mellemregning: 600-360= 240kr.  Blusen på udsalg koster 240 kr.

  f) Hvor mange penge har hun tilbage efter hun har købt blusen? 
  
    Mellemregning: 1020-255-240= 525.  Julie hævede 40% af sit beløb som svarer til 255 kr. Hun
    købte blusen som var på udsalg til 240 kr. Så har hun 525 kr. tilbage

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af lamboonghini (Slettet)

hun hæver 40% af 1020, altså 1020 * 0,4  eller 1020 / 100 * 40 = 408


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

d) Svaret på spørgsmålet er, hvor mange penge blusen er sat ned, og det har du beregnet korrekt; men det er jo ikke den pris, blusen så er sat ned til. Blusen er sat ned med 360kr.

e) Og svaret i e) er den pris, blusen er st ned til.

f) Svaret i f) skal korrigeres via det korrekte svar på c), som ses i #1.Der tænkes sikkert på, hvor mange penge hun har til rest af det beløb, hun hævede, efter at have købt blusen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af SuneChr

Pudsigt, som opgaven hér ligner denne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2013 af mette48 (Slettet)

#3

Jeg har en fornemmelse af at vi har en person der har mange identiteter her.

En som skifter navn og starter flere tråde om de samme opgaver.

En som ikke læser de svar der gives, i hvert fald ikke særlig grundigt.


Skriv et svar til: Kunne i ikke tjekke den her opgave? (8 klasses niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.